fbpx

Patroontekenen

patroontekenen

Leer patroontekenen om kleding  op je eigen maten te maken

lees verder>>>>

Patroontekenen voor beginners 

Patroontekenen voor gevorderden 

Speciale patroonteken-technieken 

Workshops 

Leren patroontekenen

Bij Naai-atelier.be bieden wij jou een unieke kans om je basispatronen te leren tekenen die passen bij jouw unieke lichaamsmaten.
Deze basispatronen zijn speciaal ontworpen om perfect op jouw lichaam te passen, en als je ze eenmaal onder de knie hebt, kun je deze gaan gebruiken als basis voor complexere ontwerpen.
Het creëren van een goed basispatroon kost wat tijd, maar het is zeer zeker de moeite waard, je hebt nu de basis in je handen om verdere alle kledingmodellen te gaan tekenen.

Je kan op 2 manieren bij ons leren patroontekenen.

In Oostmalle.

Je kan je inschrijven via het aanmeldformulier:

Liever online?

Ook dat kan, bestel de cursus:

Praktisch 

Waar: Naai-atelier.be (Begonialaan 2 B, 2390 Oostmalle)

Lestijden: 2 uur per week, de lestijden worden bepaald in samenspraak met Naai-atelier

Benodigdheden:  

 • Kopspelden
 • Lintmeter
 • Schrijfgerief en notitieblok
 • Papierschaar
 • Kleermakerskrijt
 • Garen
 • Tornmesje
 • Stoffenschaar*
 • Stevig patroonpapier*
 • Burmester mallen*
 • Patroontekenliniaal 60 cm*
 • Geodriehoek 24 cm*
 • Karton 250 gr*
 • Schaallatje*
 • Proefstof*
 • Naaimachine: je brengt liefst je eigen naaimachine mee als je deze hebt, je werkt fijner op je eigen machine en leer je zo je machine ook steeds beter kennen.
 • Heb je (nog) geen naaimachine kan je er één huren bij ons : 10€ per maand

 

Kosten: Strippenkaart 100€, deze bevat 10 lesuren.

               Je volgt per week 2 lesuren (aansluitend) bv dinsdag van 19-21 uur

De cursus loopt gedurende het hele schooljaar. Wanneer je besluit te stoppen kan dit door je lerares 2 weken voordien hiervan op de hoogte te stellen.

*Deze materialen kan je ook bij ons aankopen.

 

*Deze materialen kan je ook bij ons aankopen.

Zie onze webshop hulpmiddelen. 

Waarom je patroontekenen zou moet leren:

Het vergroten van je creatieve vaardigheden en het ontwikkelen van je eigen stijl.

Patroontekenen is een waardevolle vaardigheid die je in staat stelt om je creativiteit te uiten en unieke ontwerpen te creëren. Of je nu geïnteresseerd bent in modeontwerp, interieurontwerp of kunst, het leren van patroontekenen kan je helpen om je creatieve horizon te verbreden en je eigen stijl te ontwikkelen. Hier zijn enkele redenen waarom je patroontekenen zou leren.

 

 1. Uitdrukking van creativiteit: Patroontekenen stelt je in staat om je creatieve ideeën en visie op een unieke manier tot uiting te brengen. Het stelt je in staat om je eigen ontwerpen te maken en ze te vertalen naar je eigen uniek kledingpatroon. Dit geeft je de vrijheid om met kleuren, vormen en structuren te experimenteren en je eigen artistieke stempel op je werk te drukken.
 2. Ontwikkeling van je eigen stijl: Patroontekenen helpt je om je eigen stijl te ontdekken en te ontwikkelen. Door regelmatig te oefenen en te experimenteren, kun je unieke patronen en ontwerpen creëren die jouw persoonlijkheid en artistieke voorkeuren weerspiegelen. Het hebben van een herkenbare stijl kan je helpen om je te onderscheiden van anderen en kan zelfs leiden tot nieuwe kansen en mogelijkheden in de creatieve industrie.
 3. Professionele mogelijkheden: Het beheersen van patroontekenen kan je helpen om professionele kansen te creëren en je carrière in de creatieve industrie te bevorderen. Veel modeontwerpers, textielontwerpers en interieurontwerpers hebben de vaardigheid om patronen te tekenen nodig om hun ideeën tot leven te brengen. Door patroontekenen te leren, vergroot je je inzetbaarheid en kun je jezelf onderscheiden als een veelzijdige en creatieve professional.
 4. Ontspannende activiteit: Patroontekenen kan ook een ontspannende activiteit zijn. Het stelt je in staat om je te concentreren op het moment en je gedachten los te laten.

Je kan op 2 manieren bij ons leren patroontekenen.

In Oostmalle.

Je kan je inschrijven via het aanmeldformulier:

Liever online?

Ook dat kan, bestel de cursus:

Cursus patroontekenen

Welkom bij de leuke wereld van patroontekenen! Of je nu een beginner bent die net begint te ontdekken hoe je de perfecte kledingstukken kunt maken, of een ervaren patroontekenaar die zijn of haar vaardigheden naar een hoger niveau wil tillen, wij hebben de perfecte cursus voor jou.

 

Onze cursus patroontekenen is zorgvuldig samengesteld om je stap voor stap door het creatieve proces te begeleiden, of je nu nog nooit een naald hebt aangeraakt of al ervaring hebt in het maken van patronen. We geloven dat iedereen de kunst van het patroontekenen kan leren, en onze deskundige lesgevers staan klaar om je te begeleiden op deze reis.

 

Voor beginners leggen we de basisprincipes van patroontekenen uit, van het nemen van correcte lichaamsmaten tot het begrijpen van de verschillende soorten stoffen en hun eigenschappen. We leren je hoe je een basispatroon kunt maken voor eenvoudige kledingstukken zoals rokken, broeken en jurken. Je zult versteld staan van hoe snel je vertrouwd raakt met de technieken en je eigen unieke ontwerpen kunt maken.

 

Voor gevorderde patroontekenaars hebben we uitdagende modules ontworpen om je vaardigheden verder te ontwikkelen. Leer complexe technieken zoals het creëren van prachtige plooien, draperieën en asymmetrische ontwerpen. Ontdek geavanceerde methoden om perfect passende patronen te maken voor specifieke lichaamstypes. Je zult worden uitgedaagd om je grenzen te verleggen en je creatieve horizon te verbreden.

 

Wat deze cursus echt uniek maakt, is onze persoonlijke benadering. We begrijpen dat iedereen uniek is, en daarom bieden we individuele begeleiding en feedback tijdens elke stap van het leerproces. Onze lesgevers hebben jarenlange ervaring in de mode-industrie en zijn gepassioneerd om hun kennis met jou te delen.

 

Maar dat is nog niet alles! Als bonus ontvang je ook toegang tot onze besloten facebookgroep exclusieve online platform, waar je extra leermiddelen, video-tutorials en inspiratie kunt vinden. Bovendien krijg je de kans om deel uit te maken van een levendige community van mede-patroontekenaars, waar je ervaringen kunt delen, vragen kunt stellen en je successen kunt vieren.

 

Dus waar wacht je nog op? Neem de eerste stap naar het verwezenlijken van je dromen in de modewereld en schrijf je vandaag nog in voor onze cursus patroontekenen. Of je nu een beginner bent die net begint of een gevorderde die zijn of haar vaardigheden wil aanscherpen, wij zijn er om je te begeleiden en te inspireren op deze creatieve reis. Ontdek de kracht van patroontekenen en laat je creativiteit de vrije loop!

 

Workshops

Onze workshops patroontekenen zijn zorgvuldig ontworpen om tegemoet te komen aan zowel beginners als gevorderden, en bieden een leerzame en inspirerende ervaring voor iedereen. Of je nu droomt van het maken van je eigen unieke kledingstukken of je passie voor mode wilt verdiepen, wij staan klaar om je te begeleiden op deze creatieve reis.

 

Wat onze workshops echt bijzonder maakt, is de interactieve en hands-on aanpak. Je krijgt de kans om direct aan de slag te gaan en je nieuwe kennis toe te passen. Onze instructeurs zullen je begeleiden, ondersteunen en waardevolle feedback geven om je te helpen groeien als patroontekenaar. Bovendien bieden we een inspirerende en stimulerende omgeving waarin je kunt samenwerken en leren van andere gepassioneerde deelnemers.

 

Hieronder kan je de keuze maken uit onze online cursus patroontekenen of op lokatie bij ons in Oostmalle:

Hoe te bestellen:

patroontekenen zowel online als in Oostmalle

Patroontekenen op locatie in Oostmalle

Bij het leren van patroontekenen bij ons op locatie in Oostmalle werken wij met een strippenkaart.
Een strippenkaart bevat 10 uur door u zelf in te delen. 
De kosten bedraagt  € 100,= per kaart Je ontvangt en betaalt bij de eerste les.

 

Klik op de link om het aanmeldformulier in te sturen.

Online cursussen patroontekenen

Klik op bestellen om de cursus te bestellen.
Na ontvangst van uw bestelling nemen wij direct contact met je op om te zorgen dat de bestelling correct wordt uitgevoerd.
Binnen enkele dagen kan u de cursus verwachten en direct met de cursus beginnen.

Vul het aanmeldformulier in voor patroontekenen in Oostmalle

Bestel om te beginnen met de online cursus

Maandag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 14.00-16.00
Beschikbare plaatsten 2 plaatsen beschikbaar
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsten Volzet
Dinsdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsen Volzet
Woensdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsen 3 plaatsen beschikbaar
Donderdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 13.00-15.00
Beschikbare plaatsen 1 plaats beschikbaar
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 15.00-17.00
Beschikbare plaatsen 1 plaats beschikbaar

Heb je interesse of verdere vragen, vul vrijblijvend het aanmeldformulier in.

Je bent nog tot niets verplicht, wij nemen eerst contact met je op.

 

Yeah

de inschrijving

is gelukt

Controleer

uw email

engage

Inschrijfformulier cursus A Rok (grondvorm)

🔒 Uw gegevens zijn bij ons veilig

Nadat wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, krijgt u van ons een factuur.
Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten. (BE €7,00/NL €9,00)
Na de betaling ontvangt u van ons het cursusmateriaal en de uitnodiging om deel te nemen aan onze besloten Facebook groep.

naai-atelier.be maakt enkel gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

meer informatie zie onze privacy beleid

×

Hallo, welkom bij naai-atelier.be Stel gerust je vraag, wij beantwoorden hem zo snel mogelijk. Klik op Inneke om te beginnen

× contacteer ons