fbpx

Naaien

naaien

Leer de basis van het naaien tot aan speciale technieken voor gevorderen

lees verder>>>>

Naaien voor beginners 

Naaien voor gevorderden 

Speciale naai-technieken 

Workshops

Leren naaien

Leer bij ons de kunst van het naaien.
Ben je een beginner of gevorderde, wij staan voor je klaar om je door alle basis- en geavanceerde technieken van het naaien te leiden.
Van de beginfase tot het beheersen van de haute couture-technieken, alle aspecten van het naaien komt aan bod.
Aanmelden kan middels ons aanmeldformulier.

Beschikbare plaatsen:

leren naaien comp510
Er zijn verschillende voordelen aan het leren naaien. Hier zijn vijf redenen waarom het de moeite waard kan zijn om te leren naaien:
 1. Creatieve zelfexpressie: Naaien stelt je in staat om je creativiteit de vrije loop te laten. Je kunt unieke kledingstukken, accessoires, decoratieve items en nog veel meer creëren. Door te naaien kun je je eigen stijl ontwikkelen en je persoonlijkheid uitdrukken door middel van zelfgemaakte items.
 2. Kostenbesparing: Het leren naaien kan op de lange termijn kostenbesparend zijn. In plaats van nieuwe kleding te kopen, kun je kledingstukken herstellen, aanpassen of zelfs helemaal zelf maken. Hierdoor hoef je minder geld uit te geven aan winkelkleding en kun je je garderobe op een meer budgetvriendelijke manier updaten.
 3. Duurzaamheid: Door te leren naaien, kun je bijdragen aan duurzaamheid. In plaats van kleding weg te gooien wanneer er kleine reparaties nodig zijn, kun je ze zelf herstellen. Je kunt ook oude kledingstukken recyclen en ze een nieuw leven geven door ze te transformeren tot iets nieuws. Door te naaien kun je de levensduur van je kleding verlengen en afval verminderen.
 4. Unieke pasvorm: Het zelf maken van kleding geeft je de mogelijkheid om de pasvorm aan te passen aan je eigen lichaamsvorm en -grootte. Dit betekent dat je kledingstukken kunt maken die perfect bij jou passen, wat resulteert in comfortabele en flatterende kleding. Je kunt ook speciale aanpassingen maken voor eventuele specifieke behoeften of voorkeuren die je hebt.
 5. Voldoening en hobby: Naaien kan een bevredigende hobby zijn. Het proces van het selecteren van stoffen, het plannen van projecten, het naaien zelf en het uiteindelijke resultaat kan veel voldoening geven. Het kan ook een ontspannende activiteit zijn die je helpt stress te verminderen en je gedachten te verzetten. Daarnaast biedt het leren naaien de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en jezelf voortdurend uit te dagen.
Het leren naaien kan dus zowel praktische voordelen hebben, zoals kostenbesparing en duurzaamheid, als persoonlijke voordelen, zoals creatieve zelfexpressie en voldoening.
Aanmelden kan middels ons aanmeldformulier.

Praktisch 

Waar: Naai-atelier.be (Begonialaan 2 B, 2390 Oostmalle)

Lestijden: 2 uur per week, de lestijden worden bepaald in samenspraak met Naai-atelier

Benodigdheden:  

 • Kopspelden
 • Lintmeter
 • Schrijfgerief en notitieblok
 • Papierschaar
 • Stoffenschaar*
 • Kleermakerskrijt
 • Stevig patroonpapier*
 • Garen
 • Tornmesje
 • Naaimachine: je brengt liefst je eigen naaimachine mee als je deze hebt, je werkt fijner op je eigen machine en leer je zo je machine ook steeds beter kennen.
 • Heb je (nog) geen naaimachine kan je er één huren bij ons : 10€ per maand

Wat leer je:

 • Naaimachine inrijgen
 • Leren stikken (uitleg diverse steken)
 • Naden leren afwerken
 • Uitleg diverse soorten stoffen
 • Hoe leg je patroondelen op de stof en knip je deze
 • Een eenvoudige rok leren naaien

 

Kosten: Strippenkaart 100€, deze bevat 10 lesuren.

               Je volgt per week 2 lesuren (aansluitend) bv dinsdag van 19-21 uur

De cursus loopt gedurende het hele schooljaar. Wanneer je besluit te stoppen kan dit door je lerares 2 weken voordien hiervan op de hoogte te stellen.

*Deze materialen kan je ook bij ons aankopen.

Zie onze webshop hulpmiddelen. 

Stel je voor dat je zelf de prachtigste kledingstukken kunt maken, vanaf het allereerste begin tot aan de meest ingewikkelde ontwerpen. Bij onze naaicursus is dit mogelijk, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu een beginner bent die nog nooit een naald heeft vastgehouden, of een gevorderde naaister die haar vaardigheden verder wil ontwikkelen, bij ons ben je aan het juiste adres.
Onze naaicursus is volledig afgestemd op jouw behoeften. We begrijpen dat iedereen een andere leerstijl en doelen heeft, daarom bieden we een flexibel lesprogramma dat aan jouw wensen voldoet. Of je nu de basisbeginselen van het naaien wilt leren of jezelf wilt uitdagen met complexe technieken en ontwerpen, onze ervaren docenten staan voor je klaar om je te begeleiden op jouw unieke leertraject.
Wat ons echt onderscheidt, is onze persoonlijke aanpak. We werken met maximaal 3 leerlingen per klas, zodat we jou de individuele aandacht kunnen geven die je verdient. Dit betekent dat je kunt rekenen op uitgebreide begeleiding en feedback van onze docenten. Of je nu worstelt met het inrijgen van een naaimachine, het begrijpen van complexe patronen of het perfectioneren van een specifieke techniek, onze docenten zijn er om je te helpen en je te inspireren.
Onze cursus begint met de essentiële basisprincipes, waarbij we je vertrouwd maken met de verschillende soorten steken, het gebruik van naaimachines en het lezen van patronen. We nemen de tijd om ervoor te zorgen dat je deze fundamenten volledig begrijpt voordat we doorgaan naar geavanceerdere technieken. Van daaruit kun je je vaardigheden verder ontwikkelen en je creativiteit de vrije loop laten.
Voor de gevorderde naaisters bieden we uitdagende projecten en geavanceerde technieken. Je leert complexe patronen aanpassen aan je eigen maten, werken met verschillende soorten stoffen en het creëren van unieke kledingstukken die jouw persoonlijke stijl weerspiegelen. Onze docenten delen graag hun uitgebreide kennis en ervaring, zodat je kunt groeien en jezelf kunt uitdagen in het naaiproces.
Maar onze naaicursus biedt meer dan alleen technische vaardigheden. Het is ook een kans om deel uit te maken van een inspirerende gemeenschap van medeleerlingen. Je ontmoet gelijkgestemde mensen met dezelfde passie voor naaien. Samen kun je ideeën uitwisselen, elkaar motiveren en ondersteunen, en zelfs samenwerken aan creatieve projecten. Het is een omgeving waar je je thuis voelt en waar je je creatieve zelf kunt zijn.
Dus, waar wacht je nog op? Meld je vandaag nog aan voor onze naaicursus en ontdek de onbegrensde mogelijkheden. Ontdek de fascinerende wereld van naaien en word een zelfverzekerde kledingmaker, van beginner tot gevorderde. Meld je vandaag nog aan voor onze naaicursus en laat je creativiteit de vrije loop in een intieme leeromgeving met maximaal 3 leerlingen per klas.
Aanmelden kan middels ons aanmeldformulier.
Maandag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 14.00-16.00
Beschikbare plaatsten 2 plaatsen beschikbaar
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsten Volzet
Dinsdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsen Volzet
Woensdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsen 3 plaatsen beschikbaar
Donderdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 13.00-15.00
Beschikbare plaatsen 1 plaats beschikbaar
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 15.00-17.00
Beschikbare plaatsen 1 plaats beschikbaar

Heb je interesse of verdere vragen, vul vrijblijvend het aanmeldformulier in.

Je bent nog tot niets verplicht, wij nemen eerst contact met je op.

 

Yeah

de inschrijving

is gelukt

Controleer

uw email

engage

Inschrijfformulier cursus A Rok (grondvorm)

🔒 Uw gegevens zijn bij ons veilig

Nadat wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, krijgt u van ons een factuur.
Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten. (BE €7,00/NL €9,00)
Na de betaling ontvangt u van ons het cursusmateriaal en de uitnodiging om deel te nemen aan onze besloten Facebook groep.

naai-atelier.be maakt enkel gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

meer informatie zie onze privacy beleid

×

Hallo, welkom bij naai-atelier.be Stel gerust je vraag, wij beantwoorden hem zo snel mogelijk. Klik op Inneke om te beginnen

× contacteer ons