als jong meisje had ik een bijzondere fascinatie naar de naaimachine van mijn moeder, die dag in, dag uit ratelde, mijn moeder had een naai-atelier aan huis en maakte de meest mooie dingen. Ik zag dames komen en gaan om kleding te passen, van rok, jurk tot jas, van blouse tot trouwjurk! Wij waren er niet altijd blij mee, de aandacht ging compleet naar het atelier. 😉 Overal draden en spelden! En patronen.. werden vlotjes getekend. Ik volgde een technische opleiding, waaronder ook snit en naad, door al wat ik al geoefend had op de industriële naaimachine die heel snel ging, was het als vanzelf voor mij.

Ik ging een andere richting uit.. met naaien kon je amper je kost verdienen en je werkte dag en nacht. Ik kwam terecht in een wetenschappelijke richting, wat ik bijzonder leuk vond, maar er tegelijk ook op afknapte, ik kon mijn creativiteit nergens meer kwijt. Als bij toeval kwam ik weer terecht in het vak, en besloot dit uit te bouwen.

Mijn grote liefde in kleding maken en patronen tekenen kwamen weer aan bod. Jaren studeerde ik op tekenen van patronen, en wat best past. En goed leren zien naar het figuur wat iemand heeft bracht me tot vandaag in een patroontekensysteem wat heel goed past.

Met mijn stoffenkennis, opgedaan in een hele goede stoffenwinkel, met de kennis van wat mijn moeder me altijd vertelde begon ik aan patroontekenen, er ging een wereld voor mij open.

Ik vergeleek door de jaren heen diverse systemen, en distilleerde er één systeem uit, een combi van diverse systemen. Dit wil ik graag overbrengen naar iedereen in begrijpbare taal.