fbpx
FAQ veel gestelde vragen en contact-over-patroonteken-cursus.

FAQ veel gestelde vragen en contact

Hier vind je veel gestelde vragen over onze cursus patroontekenen.

Andere vragen? Neem gerust contact met ons op.

Als je op zoek bent naar een cursus patroontekenen, wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je op een gegeven moment ook echt in staat bent kleding te maken in jouw eigen maten. Dan kan je met vragen zitten, begrijpelijk. Om deze reden hebben wij de meest voorkomende vragen  voor jou geselecteerd.

Ze zijn zowel algemeen als technisch.

We hebben met zorg getracht zo uitgebreid mogelijk de vragen samen te stellen.

Maar uiteraard dekt de FAQ niet de gehele lading, je kunt met een specifieke vraag zitten waar je graag antwoord op wilt hebben. Je kunt het contactformulier invullen en je krijgt op zeer korte termijn zeker antwoord. Heb je liever even een persoonlijk gesprek, of je wilt een mailtje versturen kan dat natuurlijk ook.

Onderaan deze pagina, na de meest gestelde vragen, vind je het contactformulier, telefoonnummer en e-mailadres. De laatste 2 vind je ook bovenin op elke pagina.

 

Met de FAQ veel gestelde vragen en contact willen wij jou een zo'n goed mogelijk beeld geven van onze mogelijkheden. Vind je de antwoorden niet tussen de veel gestelde vragen, aarzel dan niet om deze aan ons te stellen, dat is tenslotte waarom wij deze mogelijkheid bieden

FAQ veel gestelde vragen en contact

Patroontekenen is het uittekenen van kledingstukken, als rok, jurk broek etc. in vlakke vorm op papier. Met het patroon wordt een kledingstuk in de passende vorm geknipt en wordt deze in elkaar gezet. De basis zijn standaardpatronen of grondpatronen. Deze worden aangepast aan de maten van de persoon voor wie het kledingstuk bestemd is. Dit kan voor jezelf, je man, vrouw, kinderen of iemand anders zijn zijn.

Jazeker, maar het vergt natuurlijk wel inzet van jou. Vanzelf komt niks.. Maar het loont snel om je eerste kleding op je eigen maten te passen. Je moet echter niet verwachten dat je zonder inzet ergens komt. Maar ons systeem is wel speciaal gebruiksvriendelijk gemaakt, met als doel dat iedereen het kan leren.  We hebben hier jaren aan gewerkt.  Daarnaast zijn we er altijd om jou te begeleiden en ondersteunen. 

Zeker, je kiest voor een thuiscursus en je kan altijd instromen. Jouw voortgang wordt bijgehouden door jouw lerares, ze weet wat je al kan.

Dat is één van de grote voordelen van onze online-cursus.

Het kost zeker tijd een goed basispatroon te tekenen wat perfect past op jouw lichaam, daarna kan je vrij snel alle modellen tekenen die ook echt passen.

Het is zeker de moeite waard.

Uiteraard, dit bepaal je echt zelf. Je kan altijd vragen stellen. Dit is uniek aan onze thuiscursus, niemand zit achter je veren aan, wij beseffen als geen ander, dat er naast patroontekenen ook een ander leven is. Ons support blijft ook geldig, kosteloos.

Nee, de cursussen worden didactisch opgebouwd, we beginnen bij het begin. Stap voor stap leer je kleding op je eigen maten te maken.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus waarvoor je intekende. Daarin vind je een schat aan informatie, precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik bied je ook oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. We geven al jaren naailes aan veel verschillende cursisten en we weten precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Naast patroontekenen op uw eigen maten  gaan wij dieper in op alle aspecten die voor je interessant zijn:              

diverse stoffen en voeringen
figuuranalyse
verstevigingen
machinenaalden
praktische naaitips
en nog veel meer…….

Wij hebben naast openbare facebookgroepen ook een besloten cursisten groep. Eenmaal ingeschreven blijf je, desgewenst altijd lid van deze groep. tijd, er zit geen limiet op. Je hoeft ook na een jaar niet bij te betalen, eens in de familie, altijd in de familie.

Jazeker, diegene die jou begint te begeleiden volgt jou verder. Zo krijg je een vertrouwensband met elkaar. Dat werkt erg prettig.

Wanneer je kijkt op onze website bij de modules, zie je een basispakket, dit hoef je niet bij ons te kopen, je mag dit gerust zelf kopen. Er is wel een internet verbinding nodig, de mogelijkheid om documenten door te sturen en foto’s (met tablet of gsm)

Stoffen koop je in een bakstenen winkel, of online, op de markt of stoffenspektakels of stoffencircussen. Deze laatste 2 worden regelmatig georganiseerd, in diverse steden, er komen dan vele aanbieders samen.

Knopen, ritsen, verstevigingen koop je in een fourniturenwinkel (denk aan bv veritas of in een stoffenwinkel die ze ook verkoopt) of online. Er zijn online diverse aanbieders.

Papier en karton kan je bijna overal aanschaffen.

Ja, de rok is eenvoudig in tekenen, de cursus wordt opgebouwd, in de rok leer je veel patroontekeninzichten en technieken, die bij de pantalon en de jurk weer terugkomen. De cursussen bouwen op, als je begint met een latere module heb je de basis niet. We herhalen niet telkens in wat je al leerde, het zou een dik boekwerk zijn anders.

We tekenen alles op ¼,

je kan gewoon tekenkarton gebruiken van 160gr.

Wij gebruiken zelf inpakkarton (erzatzpapier) als basispatroon, het maakt niet zoveel uit wat je gebruikt, als het maar iets dikker is dan patroonpapier. Je blijft dit gebruiken om rondom te tekenen, daarna teken je verder in het model wat je wenst.

Je stuurt een mail met je tekening, voorzien van je maten en berekeningen die je maakt om tot je resultaat te komen.

Van je gemaakte grondvormen maak je een foto (met de persoon die de grondvorm draagt) en stuurt die eveneens door naar info@naai-atelier.be zodat wij de pasvorm kunnen beoordelen en feedback kunnen geven.

Zeker, je gaat tekenen na het basispatroon rondom rond de mal, je wil immers geen tijd verliezen in telkens het basispatroon tekenen. Het bespaart je heel veel tijd. Het gaat ook niet meer om het basispatroon weer opnieuw berekenen, de concentratie zit in hoe teken je een model.

Dit is wat wij dringemd adviseren.  Het kan tijd kosten dit goed aan te passen aan je eigen lichaam, maar dan heb je ook een patroon wat perfect past op jouw maten, verder alle modellen tekenen, die passen dan direct. Uiteindelijk bespaar je daarmee tijd.

Er moet niets 😉 Maar wij adviseren je toch sommige dingen te knippen en plooien bv, zodat je een goed inzicht krijgt in wat je aan het doen bent.
Als je dit ook doet gaat je inzicht een boost krijgen. Je kan de knipmap later altijd raadplegen om te zien hoe het nu weer juist ging.

Op onze website hebben wij een contactformulier waar je alle vragen kunt stellen. Ook vind je  daar nog meer informatie over onze cursus patroontekenen.

Heeft u andere vragen, opmerkingen of suggesties?

Neem gerust contact met ons op.

 
Bel ons: (0032) (0) 3665 4775
Of stuur een e-mail naar :
info@naai-atelier.be

Bekijk onze cursus patroontekenen

bekijk onze modules en services ga naar

Maandag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 14.00-16.00
Beschikbare plaatsten 2 plaatsen beschikbaar
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsten Volzet
Dinsdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsen Volzet
Woensdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
's Avonds 19.00-21.00
Beschikbare plaatsen 3 plaatsen beschikbaar
Donderdag
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 13.00-15.00
Beschikbare plaatsen 1 plaats beschikbaar
Type les Patroontekenen en/of leren naaien
Namiddag 15.00-17.00
Beschikbare plaatsen 1 plaats beschikbaar

Heb je interesse of verdere vragen, vul vrijblijvend het aanmeldformulier in.

Je bent nog tot niets verplicht, wij nemen eerst contact met je op.

 

Yeah

de inschrijving

is gelukt

Controleer

uw email

engage

Inschrijfformulier cursus A Rok (grondvorm)

🔒 Uw gegevens zijn bij ons veilig

Nadat wij het inschrijfformulier ontvangen hebben, krijgt u van ons een factuur.
Prijzen zijn inclusief BTW, exclusief verzendkosten. (BE €7,00/NL €9,00)
Na de betaling ontvangt u van ons het cursusmateriaal en de uitnodiging om deel te nemen aan onze besloten Facebook groep.

naai-atelier.be maakt enkel gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.

meer informatie zie onze privacy beleid

×

Hallo, welkom bij naai-atelier.be Stel gerust je vraag, wij beantwoorden hem zo snel mogelijk. Klik op Inneke om te beginnen

× contacteer ons