Naai-atelier.be

Leer uw eigen kleding op maat maken.

Contact

FAQ

Hieronder vind je de meest gestelde vragen
Algemeen

Jazeker, maar het vergt wel inzet van jou. Vanzelf komt niks.. Maar het loont snel in echte passende kledij. Je moet echter niet verwachten dat je zonder inzet ergens komt, wij zijn er wel altijd om je te begeleiden en te helpen.

Het kost zeker tijd een goed basispatroon te tekenen wat perfect past op jouw lichaam, daarna kan je vrij snel alle modellen tekenen die ook echt passen.

Uiteraard, dit bepaal je echt zelf. Je kan altijd vragen stellen. Dit is uniek aan onze cursus, niemand zit achter je veren aan, wij beseffen als geen ander, dat er naast patroontekenen ook een ander leven is. Ons support blijft ook geldig, kosteloos.

Je krijgt onbeperkt toegang tot de modules behorend bij de cursus waarvoor je intekende. Daarin vind je een schat aan informatie, precies afgestemd op jouw behoeften. Ik leg niet alleen uit wat je doet, maar ook waarom. Ik bied je ook oplossingen voor foutjes die je misschien hebt gemaakt. We geven al jaren naailes aan veel verschillende cursisten en we weten precies over welke handelingen of technieken vaak vragen zijn. Zodra ze bij jou in je hoofd opkomen, beantwoord ik ze!

Daarnaast heb je ook toegang tot de besloten Facebookgroep waarin je met al je vragen terecht kunt.

Naast patroontekenen op uw eigen maten  gaan wij dieper in op alle aspecten die voor je interessant zijn:              

  • diverse stoffen en voeringen
  • figuuranalyse
  • verstevigingen
  • machinenaalden
  • praktische naaitips
  • en nog veel meer…….

Altijd, er zit geen limiet op. Je hoeft ook na een jaar niet bij te betalen, eens gekocht, altijd toegang.

Zeker kan je stoppen, bij ons teken je in per module, je tekent niet in voor de hele cursus, zo blijft het betaalbaar voor iedereen. Je kan altijd stoppen als je wenst. Er is niemand die je daar raar voor gaat bekijken.

Technisch

Wanneer je kijkt op onze website bij de modules, zie je een basispakket, dit hoef je niet bij ons te kopen, je mag dit gerust zelf kopen. Er is wel een internet verbinding nodig, de mogelijkheid om documenten door te sturen en foto’s (met tablet of gsm)

Ja, de rok is eenvoudig in tekenen, de cursus wordt opgebouwd, in de rok leer je veel patroontekeninzichten en technieken, die bij de pantalon en de jurk weer terugkomen. De cursussen bouwen op, als je begint met een latere module heb je de basis niet. We herhalen niet telkens in wat je al leerde, het zou een dik boekwerk zijn anders.

We tekenen alles op ¼,

je kan gewoon tekenkarton gebruiken van 160gr.

Ik gebruik zelf inpakkarton (erzatzpapier) als basispatroon, het maakt niet zoveel uit wat je gebruikt, als het maar iets dikker is dan patroonpapier. Je blijft dit gebruiken om rondom te tekenen, daarna teken je verder in het model wat je wenst.

Zeker, je gaat tekenen na het basispatroon rondom rond de mal, je wil immers geen tijd verliezen in telkens het basispatroon tekenen. Het bespaart je heel veel tijd. Het gaat ook niet meer om het basispatroon weer opnieuw berekenen, de concentratie zit in hoe teken je een model.

Zeker, het kan tijd kosten dit goed aan te passen aan je eigen lichaam, maar dan heb je ook een patroon wat perfect past op jouw maten, verder alle modellen tekenen, die passen dan direct.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties?

Neem gerust contact met ons op.

 
Bel ons: (0032) (0) 3665 4775
Of stuur een e-mail naar :
info@naai-atelier.be

Meer informatie over kleding maken vindt u hier:

zelfmaakmode